Utsida
Om kunstløp
Ullmax webshop

ullmaxbanner.jpg
Arkiv
Sidesjefen - Info
Kjekt å vite - Konkurranse - forberedelser

En løper som skal stille i en konkurranse må ha bestått test 3. Da stiller løpere/barnet i en klasse som heter Rekrutt A. Dersom barnet er under 11år kalles gruppen Rekrutt B, denne gruppen går kun friløp og blir bedømt (får karakterer) men, får ikke plasseringsresultater.
 
Som foreldre skal du støtte opp om barnet ditt på en positiv måte før, under og etter et stevne.
Foreldrene skal stille opp og bringe barnet til avtalt tid og være en støttespiller, men holde seg i bakgrunn. Som foreldre er det viktig å passe på slik at barnet har med seg tingene sine og at barnet får i seg litt mat, nok søvn o.l. Under et stevnet er det treneren som har hovedansvaret for barnet ditt.( I Ishallen). Det er fint om det avklares med treneren om foreldrene ønskes/skal være til hjelp i garderoben og lignende.
 
En konkurranse starter oftest på lørdag med at løperne går kortprogrammet sitt og på søndagen går løperne langprogrammet.
 
Noen dager før selve stevnet skal det holdes trekning, der trekker løperne startrekkefølge, hvilket nr. du skal gå ditt kortprogram.
Etter at alle løperne har gått sitt kortprogram blir resultatene offentliggjort og løperne trekker startrekkefølgen for langprogram etter resultatet på kortprogrammene. De som ligger på førsteplass etter kortprogrammet, starter i siste gruppe på søndag. Og de som ligger sist starter først.
 
Forberedelse til stevne
Du kommer i ishallen til det tidspunkt som er avtalt med treneren din. Det første du gjør er at du  melder deg til treneren din og gir beskjed om at du er kommet. Oppmøte minimum en time før gruppen din skal gå på isen til 6 min. oppvarming kan være en god huskeregel. Etter en liten prat med treneren, må du gå i garderoben og ordne med skøyter, hår, drakt, ta på joggesko og gjør deg klart til å starte oppvarmingen snart. Før oppvarmingen tar du med deg cd-ene og lever den til speaker, er du i tvil hvor speaker sitter spør treneren din. Reserve-cd-en levere du til treneren. Så avtaler dere hva som skal skje videre.  
 
Utstyr
Som konkurranseløper trenger du å ha to kunstløpskjoler, et til kortprogrammet og et til langprogrammet. Du må ha 2 cd-er med kortprogram musikken og 2 cd-er med langprogram musikken din på. Brun strømpebukse må du også ha. Og så må du ordne håret ditt fint. Har du langt hår bør du sette det opp slik at det ikke kommer i veien. En annen ting du også må passe på er at trusekanten din ikke kommer fram under kunstløpkjolen/drakten din, det er ikke noe pent.
 
Oppvarming
Du må alltid varme opp litt utenfor isen før du skal gå på isen.(barmark).  Det gjøres slik;
Vi jogger litt, tar noen øvelser, som treneren og du er blitt enige om. Etter oppvarmingen og det er ca.15 min før du skal på isen, går du i garderoben og tar på deg skøytene og ordner deg til å ta 6 min oppvarming på isen. På isen går du igjennom de elementene du skal vise fram i programmet. Ofte er det slik; en til to runder med legge forover og bakover. Trinn flygere, hoppelementer og piruetter til slutt. Etter 6 min på isen skal du gjøre deg klart til å gå programmet ditt når det blir din tur.
 
Etter 6 min. oppvarming på isen, venter du på din tur til å gå løp. Ofte må en gå tilbake til garderoben. En ting som er viktig for en løper er å holde deg varm hele tiden til du skal gå løp.
 
Ved ankomst på isen en det vanlig at løperen viser seg fram og etter løpet takker løperen for seg (neier) før man forlater isen.
 
Så viser dommerne opp karakterene til hver løper.
mvh
Anita

Opprettelses dato : 18/12/2006 @ 22:29
Siste oppdatering : 20/11/2007 @ 19:03
Kategori : Kjekt å vite
Siden lest 6102 ganger

Skriv ut siden Skriv ut siden


Kommentarer på denne artikkelen

Ingen har ennå gitt noen kommentar.
Vær den første til å gjøre det!


Til innsida
 Medlemsliste Medlemmer : 108

Brukernavn(Pass på store/små bokstaver):

Passord:

[ Mistet passord? ]


[ Registrer deg ]


  Medl. online:
  Gjester online: 2
Når skjer det?
Medlemsinfo
^ Toppen ^