Utsida
Om kunstløp
Ullmax webshop

ullmaxbanner.jpg
Arkiv
Sidesjefen - Info
Til nye foreldre - Det praktiske rundt konkurranser

Snart første konkurranse:Når en løper skal få lagt et program / løp til musikk, og snart skal stille i sin første konkurranse, må løper velge seg en musikk som passer til kunstløp. Musikken skal være instrumental. Snakk gjerne med din trener om forslag og ideer til musikkvalg. For at en løper skal stille i en konkurranse utenfor egen arena, må løperen ha bestått test 3 og samtidlig kunne beherske 4 ulike hopp, samt kork og eller parallell i 4 runder. Når løper er klar, og løper ønsker dette, er det fint om trener og løper / familie snakker sammen, og blir enige om når dette skal skje.


Musikk må kanskje kuttes til den lengde den skal være og dersom noen andre enn dere selv skal ordne dette, må dette kostes av hver familie. (Her er det bestemte regler som gjelder for lengde /tid på musikk). Pris avtales med den som skal ”kutte” musikken.
(Når en løper er klar til å stille i konkurranse og programmet er ferdig lagt på isen).


Det er vanlig at løper får lagt program på sommer is / sommerleir, eller så raskt som over hode mulig ved oppstart av en ny sesong.(Helst innen de 2 første ukene ved sesong oppstart)
Hver familie og med samråd med trener kan velge hvem som skal legge program til deres barn. Hver familie koster dette selv. Et program skal inneholde faste elementer som skal vises, samt at løper skal vise hva han / hun kan på skøyter.


Når programmet er ferdig skal du få et elementskjema av den som har lagt programmet ditt. Der skal det stå hvilke elementer du skal utføre i ditt program i en rekkefølge fra start til slutt. Du må huske å gi en kopi til din trener, (elementskjema). Det skjemaet skal også sendes inn til Norges skøyteforbund, det gjøres av en representant fra din klubb. Alle endringer i etterkant skal sendes til NSF.  


Dersom barnet er under 11år kalles gruppen - Oppvisning, denne gruppen går kun langprogram /fri løp og blir bedømt med farger, og de får ikke plasseringsresultater.


Er barnet over 11 år, stiller løpere / barnet i en klasse som heter Cubs.

  Som foreldre skal du støtte barnet ditt på en positiv måte før, under og etter et stevne / konkurranse. Foreldrene skal stille opp og bringe barnet til avtalt tid og være en støttespiller, men holde seg i bakgrunn. Som foreldre er det viktig å passe på slik at barnet har med seg tingene sine og at barnet får i seg litt mat, nok søvn o.l. Under et stevne / konkurransen er det treneren som har hovedansvaret for barnet ditt,(i ishallen).

I Cubs klassen går barnet kun friløp/langprogram, og det er arrangørklubb som bestemmer hvilken dag løperne skal konkurrere. Det samme gjelder for neste klasse som er Springs.
 
Det er også en klasse som kalles Basic. for å delta i denne klassen må man ha gått 1/2 år i Cubs og 1/2 år i Springs. Løperen går kun friløp, men kan i motsetning til de andre gruppen benytte vokalmusikk.

I andre klasser som Debs, Novice, Junior og Senior starter konkurransen på lørdag med at løperne går kortprogrammet og på søndagen langprogram.
I et kortprogram er det fastsatte elementer som må utføres. Ekstra elementer eller utelatelse av et el. flere elementer får løper ”trekk” for.
 

Noen dager før et stevne / konkurranse, utføres det en trekning, der det trekkes startrekkefølge; hvilket nr. du skal gå ditt program i konkurransen.


Løperne blir så innelt i grupper; eks; er det 15 løpere i Cubs klassen deles som regel gruppen i 2. De med startrekkefølge 1-7 gruppe 1 og 8-15 i gruppe 2.

Etter at alle løperne har gått sitt kortprogram blir resultatene offentliggjort. Er du Debs løper trekkes startrekkefølgen for langprogram etter resultatet fra kortprogrammet. De som ligger øverst på resultatlisten etter kortprogrammet, starter i siste gruppe på søndag. Og de som ligger nederst, starter først.

 
Du kommer i ishallen til det tidspunkt som er avtalt med din trener. Det første du gjør er; oppsøk din trener og gir beskjed om at du er kommet. En enkel huske regel! Møte opp minimum en time før din gruppe skal gå på isen til 5-6 min. oppvarming.


Etter en liten prat med treneren din, går du i garderoben og ordne med skøyter, hår, drakt, ta på joggesko og gjør deg klart til å starte oppvarming.(barmark). Før oppvarmingen tar du med deg cd-ene og leverer en cd til speaker, er du i tvil hvor speaker sitter spør treneren din. Reserve-cd-en levere du til treneren. Så avtaler dere hva som skal skje videre.  

 
Som konkurranseløper trenger du å ha minst en kunstløpskjole. I de større klassene hvor det utføres 2 program er det vanlig at løper har 2 kjoler, et til kortprogrammet og et til langprogrammet.


Du må ha 2 cd-er med kortprogram musikken og 2 cd-er med langprogram musikken din på.

For jentene: Brun strømpebukse må du også ha, (sjekk med andre løper hvor du får kjøpt dette utstyret)
Har du langt hår bør du sette det opp slik at det ikke kommer i veien når du utfører ditt program på isen. En annen ting du også må passe på er at trusekanten din ikke kommer fram under kunstløpkjolen /drakten din, det er ikke noe pent.

 
Du må alltid varme opp litt utenfor isen før du skal ha 5-6 min oppvarming på isen.(barmark).  Det gjøres slik; Vi jogger litt, tar noen øvelser, som treneren og du er blitt enige om.


Etter oppvarmingen og det er ca.15 min før du skal på isen, går du i garderoben og tar på deg skøytene /kjole og ordner deg til 5- 6 min oppvarming på isen.


På isen går du igjennom de elementene du skal vise fram i programmet ditt. Ofte er det slik; en - to runder rundt, trinn, flygere, hoppelementer og piruetter til slutt. Etter 5-6 min på isen skal du gjøre deg klart til å gå programmet ditt når det blir din tur. Ofte må du gå tilbake til garderoben og holde deg i bevegelse. En ting som er viktig for en løper er å holde deg varm hele tiden til du skal gå på isen igjen for å utføre ditt program.


Ved ankomst på isen en det vanlig at løperen viser seg fram, og etter at programmet er utført takker løperen for seg (neier), før man forlater isen.


Når du kommer av isen er det vanlig at treneren som er til stedet under konkurransen kommer med tilbakemelding på hvordan du utførte dine elementer på isen i programmet ditt.
Du får også komme med dine egne synspunkter.


Så kommer dommerne til å gi deg poeng for ditt program. Foreløpige resultater blir lest opp av speaker.


Etterpå går du i gardroben, tar av deg skøyter og kjole. Tar på joggesko, jogger + tøyer ut litt.
Hent cd-en din som du leverte til speaker tidligere.

Det er vanlig at alle løpere er med på premieutdelingen etter stevnets slutt. Er du forhindret fra å være med på premieutdelingen, er det fint om du snakker med en annen løper i fra din klubb, om de kan ta med din premie, resultatliste / diplom hjem.


Det foreligger en dommerprotokoll etter stevnets slutt. Denne protokollen blir lagt ut på stevnet arrangørside. Denne protokollen kan løper selv ønske at treneren går igjennom for å se hva som var bra, mindre bra, etc. Løper må selv ta kontakt med sin trener for å få dette gjort.

 
Klubben har som policy på ALLE konkurranser; at løpere ikke drikker brus, spiser snacks, kaker, sjokolade og potetgull etc. fra løper drar hjemme i fra (fredag på borte stevner) og til etter stevnet på søndag.
Løperen kan spise og drikke det som blir servert hos verts - familier på lørdags kveld.


Når en løper skal reise på borte stevner / konkurranser, er det muligheter for at ditt barn kan overnatte hoe en familie som er tilknyttet arrangør klubben,(vertsfamilie). Dette ordnes ved påmelding til konkurransen,(dere må ønsker dette selv ved påmelding). Det er også vanlig at din familie åpner for å ta i mot tilreisende løpere fra andre klubber, dersom vår klubb arrangerer konkurranser her hjemme.


Som vertsfamilie forplikter du deg til å bringe / hente barnet /barna etter deres trenerens ønske. Det kan hende du må plukke barnet opp på flybussen / tog stasjonen etc. og kanskje bringe det til nærmeste stasjon etc. på søndag, om ikke annet er avtalt.


Det er ikke vanlig å overnatte privat (vertsfamilie) på større stevner som LM / NM da overnatter alle på hotell eller hos egen familie om man ønsker det.
mvh
AnitaOpprettelses dato : 10/01/2007 @ 19:20
Siste oppdatering : 24/11/2011 @ 12:58
Kategori : Til nye foreldre
Siden lest 8722 ganger

Skriv ut siden Skriv ut siden


Kommentarer på denne artikkelen

Ingen har ennå gitt noen kommentar.
Vær den første til å gjøre det!


Til innsida
 Medlemsliste Medlemmer : 108

Brukernavn(Pass på store/små bokstaver):

Passord:

[ Mistet passord? ]


[ Registrer deg ]


  Medl. online:
  Gjester online: 3
Når skjer det?
Medlemsinfo
^ Toppen ^